Allart Okx

Mijn naam is Allart Okx, geboren in 1963 en opgevoed te midden van een artistiek milieu in Frankrijk. Na jaren in Haarlem te hebben gewoond, waar ik ook mijn opleiding als elektronicus heb genoten en jarenlang in de verlichtings en theatertechniek branche te hebben gewerkt , woon en werk ik sinds 2014 als zelfstandig kunstenaar in Leeuwarden.

Vaak was ik, net als vele anderen, beklemmend en stressvol bezig met tijd, ik wilde daar anders mee om leren gaan en op geheel eigen wijze aandacht besteden aan de tijd die er toe doet de ” Kairos” tijd.

Zo kwam ik tot mijn lichklokken en ‘tijdsbeelden’ die de tijd instinctief visueel maken en daarmee misschien wel iets aangenamer.

Mijn tijdsbeelden zijn aparte ‘klokken’ die met vloeiende kleurveranderingen binnen vaak natuurlijke lijnen de tijd gevoelsmatig aangeven. Zo laat ik de toeschouwer een beetje meegenieten van mijn vaak abstracte belevingswereld.

Mijn lichtklokken werken meestal met een klassiekere manier van tijd weergeven door middel van lichtgevende aanwijzers.

Via een duurzaam en ingenieus systeem van ledlampjes achter het glas creëer ik deze verrassende en dynamisch kleurrijke objecten. Het zijn allemaal volstrekt unieke kunstwerkjes.

www.allartokx.nl

0622902402