Nelleke Koot

Nellekefoto.jpg

Mijn naam is Nelleke Koot en woon al tientallen jaren in Leeuwarden. Voor mij is kunst vooral spelen met materialen, met kleuren, licht, vormen en compositie. Ik heb van tevoren geen duidelijk en vastomlijnd beeld van hoe het werk er uiteindelijk uit zal gaan zien. Tijdens het werken ontstaat het beeld. Ik probeer, combineer, verander en creëer. Geniet van het bezig zijn, van het werkproces. De uitdaging is om uiteindelijk een beeld te maken, waar ook de kijker door wordt geraakt, geprikkeld of geïnspireerd. Mijn werk is vooral 2-dimensionaal.

Collages, schilderijen en mobiles

Ik schilder met acrylverf op verschillende ondergronden (papier, hout, bananenblad, schildersdoek, textiel, vilt) en combineer het schilderen met inkt, collage, grafiek enz. De laatste tijd ben ik veel bezig met handgeschept papier. Het grootste formaat papier wat ik kan scheppen is A3, maar door meerdere vellen aan elkaar te bevestigen kan ik wel tot 2 bij 2 meter papier komen. Naast de collages en schilderijen maak ik ook mobiles van handgeschept papier. Deze zijn zowel 2-als 3-dimensionaal. Door het verplaatsen van de lucht komt er beweging. De voorkant verandert doordat sommige delen van de achterkant zichtbaar worden bij deze beweging. De compositie en het beeld blijft daardoor elke keer verrassen.

Sieraden

De technieken, die ik gebruik bij mijn sieraden, zijn vooral knoop en vlechttechnieken. Ik gebruik halfedelstenen, handgemaakte kralen van recycled glas uit Ghana, keramiek uit Kenia enzovoort. Daarnaast maak ik sieraden van wol met behulp van vilt en breitechnieken. Ik vind het belangrijk dat alle kralen, die ik voor mijn sieraden gebruik fairtrade zijn ingekocht.

Meer informatie of voorbeelden van mijn werk vind je op www.kootart.nl

Portfolio

P9160234.JPG     P5290061.JPG

Titel:Vogelvrij, Techniek:Acrylverf en collage van postzegels, Afmetingen: 30x40 cm.

Titel Licht en schaduw, Techniek: Acrylverf en collage van luciferdoosjes, afmetingen 40x40 cm.

P1012622.JPG     P1010075.JPG              P1010006.JPG

Titel: Licht en schaduw, Techniek:Acrylverf en collage van luciferdoosjes, afmetingen:40x40 cm.

Titel: Zachte lijnen, Techniek: vilt, afmetingen:40x50 cm.

Titel: Hollandse nieuwe, Techniek:Acrylverf en recycled plastic, afmetingen: 30x40 cm.