Allart Okx

pasfoto_allart.jpg

Mijn naam is Allart Okx, geboren in 1963 en opgevoed te midden van een artistiek milieu in Frankrijk. Na jaren in Haarlem te hebben gewoond, waar ik ook mijn opleiding als elektronicus heb genoten, woon en werk ik sinds 2014 als zelfstandig kunstenaar in Leeuwarden.

De lichtgevende beelden maak ik van onder andere glas, hout, koper, 3D printtechniek en materiaal, wat ik zoal onder handen krijg. Vaak herbergen deze objecten een functie door bijv. de tijd weer te geven of meten ze een of andere grootheid als temperatuur, luchtdruk e.d.

Ik speel hierbij graag met kleurtransparantie en vorm.Hierbij word ik geïnspireerd door natuur, muziek, schrift, werk van collegae, maar vooral ook door techniek. Zo kan ik wegdromen bij het bekijken van microchips onder een loep en bedenk ik dan wat er allemaal gebeurt als ik daar mijn software op los zou laten. Echt interessant wordt het voor mij pas als ik iets concreet kan tonen door licht, kleur of beweging zoals ik in de meeste van mijn beelden tracht te doen. Al dan niet in opdracht. Zo laat ik de toeschouwer een beetje meegenieten van mijn vaak abstracte belevingswereld. 

Voor meer informatie kijk op: http://allartsworks.blogspot.nl